Хранителна добавка

Куркумин и рак

Приложение на kуркумина при възпаление и рак

Приложение на kуркумина при възпаление и рак Куркуминът (1,7-bis(4-hydroxy-3-methoxyphenyl)-1,6-heptadiene-3,5-dione) се употребява като хранителна добавка, диетичен пигмент или подправка. Научните доказателства сочат, че той има фармакологични ефекти, включително противовъзпалителни, антиоксидантни и противоракови действия. Молекулярните механизми, лежащи в основата на неговото значение и приложение, са разнообразни и включват комбинации от множество сигнални пътища, включително NF-ΚB и STAT3 […]

прочети повече

Нови перспективи на куркумин в превенцията на рака

Нови перспективи на куркумин в превенцията на рака New Perspectives of Curcumin in Cancer Prevention | Cancer Prevention Research | American Association for Cancer Research (aacrjournals.org) Резюме РезюмеМногобройни природни съединения са били широко изследвани за техния потенциал за превенция на рака през десетилетията. Куркуминът от Curcuma longa е многообещаващо природно съединение, което потенциално може да […]

прочети повече